Ett litet inflik..

Fick precis ett sms från en vän på besök i Göteborg:

"De har skötbord på herrtoaletten på Ikea i göteborg. Helt underbart. Utvecklingen för mänskligheten är inte helt avstannad.."

Fantastiskt! Nu ska bara kvinnorna ha lika löner  som männen så är jämställdheten nästan i hamn sen!

Min första dag på KAU

Gårdagen gick väl bra ändå. På Uni så var det bara anmälning och lite allmän info i Aulan. Lite olika folk pratade om saker som var bra att veta, förberedelser osv. Bra information tycker jag, killen framför mig som sov tyckte nog det var mindre viktigt.
Efter Aulan skulle vi få en rundvandring av LÄSK (Lärarstudernade i Karlstad). Jag är himla glad att jag var där med Jomabelle tidigare i veckan för denna rundvandring var under all kritik. Jag skulle varit väldigt förvirrad om jag inte redan var lite insatt.
Efter rundvandringen åkte jag snabbt hem för att slänga i mig en tonfisksallad, fräscha upp mig, greppa tag i några cider och sedan ta bussen tillbaka till stan. Där väntade nollningen.

Årets tema på nollningen är Disney. Vi blev indelade i grupper och jag hamnade i Alice i underlandet. Vi gick till gubbholmen och där väntade en utskottskväll. Varje utskott hade en varsin station där det var en tävling, sammanlagt fyra olika där vi mötte de andra grupperna. (Djungelboken, Alladdin, Pocahontas, Snövit, Lilla sjöjungfrun osv.)
Team Alice vann bara en tävling.

Sammanfattningsvis så var det en okej kväll. Jag hoppas på förbättring de resterande dagarna.

Ikväll ska vi på rundvandring i city och ha olika stationer med teambuilding. Heddå.

Ett nytt kapitel

Inget uppdaterande under helgen, detta för att jag har haft fullt upp med diverse fester. För i fredags var det Lindas inflyttnings/födelsedagsfest som stod på schemat. Det var en trevlig kväll och speciellt trevligt att träffa gamla vänner.

Igår hade jag min oficiella inflyttningsfest. Jag hade sagt att jag önskade mig kryddor i inflyttningspresent, vilket resulterade i att jag nu har kryddor för flera år framöver!
Kvällen avslutades på Lördagsklubben där det blev en hel del dansande. Det var däremot inte någon höjdare att stå i kö för att komma ut i fyrtio minuter.

Nu till överskriften. Imorgon startas ett nytt kapitel i mitt liv, jag ska nämligen bli student på heltid. Riktig student. Hur jag känner inför detta?
Jag vill att de första två veckorna ska vara över. Jag vill ha kommit in i studierna, funnit mig till rätta på KAU och allt annat som jag är fruktansvärt nervös över. Imorgon är det alltså. Imorgon. Jag har inte riktigt förstått det än.


HJÄLP!

En dag i ärendenas tecken

Kära trogna läsare. Ni kanske undrar hur det går med min att-göra-lista? Jodå den går framåt men jag struntar i att stryka och sådant.
Idag har varit en dag i ärendenas tecken. Det är väl ändå vuxenpoäng på den va? Att utföra ärenden.

-Vad ska du göra idag då?
-Nej jag ska bara uträtta lite ärenden på stan, inget speciellt.

Jag åkte hemifrån tio imorse, kom hem vid sju. Mestadels av dagen har jag tillbringat med Jomabelle, precis som planerat. Efter storhandlandet hjälpte hon mig att kånka upp alla kassar till läggan. Sedan satte hon sig vid datorn medans jag småpysslade med allt det nyinköpta. Nöjdast är jag naturligtvis med att ha fått upp mitt mästerverk La femme de maison/Prostitution. Jag ska ta en bild på den någon dag och lägga ut i bloggen men det får bli först efter min inflyttningsfest som äger rum på lördag. Jag vill liksom att alla ska haja till och kommentera den då, utan att ha sett den här först.

Vi var ju en sväng på KAU också. Jag vet nu vart Frödingssalen ligger och därmed vart jag ska hålla hus på onsdag kl. 8. JB hjälpte mig även att skaffa lånekort och kopieringskort på biblioteket. Vi var även inne en sväng på campusbokhandeln som hade den enda bok jag inte skaffat än, ty den är slut på varenda boksäljande internetsida.

Nu är jag mest trött. Det tar på krafterna att uträtta ärenden, även att umgås med JB. Hon påstod idag att jag framkallar huvudvärk hos henne, då hon jämt får spänningshuvudvärk när vi umgås. Det tycker jag är en positiv sak. Ska jag någon gång skriva en kontaktannons så ska den inledas med "Huvudvärksframkallande kvinna, söker dig....". Det är ju sån jag är.



På tvn sjunger Carola i Dalhalla. Jag byter genast kanal, där står det där homosexuella engelsk-svenska paret och inreder ett hem. Byter kanal igen, reklam. Byter, reklam.
Jag går till min 140:a och kollar på Paradise Hotel på Rafael istället. Jag är en sucker för trashtv.




Jag och en elefantbebis i Thailand -07.
OBS! Bilden har ingenting med inlägget att göra.


Vad jag ska rösta på i riksdagsvalet 2010...

Enligt Nyhetskanalen.se :


Här kom Sd på andra plats.

Enligt Expressen.se :


Här kom Mp och Svd på andra och tredjeplats. Cp kom näst sist.

Enligt Aftonbladet.se :


Här kom Cp och Sd på andra och tredjeplats.

Enligt TT :


Här fick man först göra ett blocktest. Då fick de rödgröna 52% och alliansen 16%.
V kom på andraplats och Mp på tredje. Pp kom sist.


Har dessa test gjort mig klokare inför den 19:e September? Nej.

Perfektion

Idag mina vänner, idag har jag varit produktiv! Jag klev upp ur sägen kl 9, drack kaffe och åt frukost. Sen var det bara att sätta igång. Varenda liten pryl i min 45:a är nu dammtorkad och skinande ren. Mattorna har fått luftas och jag har fått upp gardiner och duschdrapperi. Golven är dammsugna och torkade och min säng är renbäddad. Nu är det bara jag som ska få mig en uppfräschare så är allt i perfektion här inne.

Imorgon är en stor dag. Då ska jag besöka mitt andra hem de kommande fyra åren framöver, nämligen Karlstads Universitet. Med mig på denna rundtur har jag min vän och tillika van student, Johanna. Hon ska visa mig vart Frödingsalen (?) ligger så jag kan hitta till mina nya vänner på måndag.

Jag har även kommit på en ny punkt i bloggen. Jag kallar den Dagens fråga. Varje dag kommer jag ställa en fråga till mig själv så ni kan lära känna mig lite bättre.

Dagens fråga: Vad har du för favoritfärg?
Grön



Här är min vän Johanna. Ser ni henne?


En att-göra-lista

Jag skriver en check-lista här, allt som ska vara gjort innan fredag kväll. Efterhand kommer jag bocka av det jag har gjort och då blir detta alltså lite motivation för mig. Jag vill ju visa alla mina läsare vilken strukturerad människa jag är, detta är ju himla viktigt nu när jag ska bli student på riktigt. Here we go:



* Fixa studentkonto hos Kau och anmäla mig till första kursen
* Beställa studentlitteratur
* Lämna in bilen på lagning
* Gå till banken och fixa en ny internetdosa
* Betala räkningar
* Städa lägenheten
* Renbädda sängen
* Fixa klädhängare till garderoben och hänga upp alla kläder
* Köpa ram och hänga upp mitt konstverk La femme de maison/Prostitution
* Köpa krukor till mina fem nyinköpta växter
* Inhandla alkohol till fredag och lördag
* Ta en tur till universitetet med någon av mina erfarna studentvänner och få en rundtur
* Köpa en flugsmälla
* Sätta upp gardiner
* Sätta upp duschdrapperi
* Skaffa något form av busskort

Sådär, bare o sätte igång!


Intervju

Här kommer en liten intervju, exklusivt för er mina läsare! (Än så länge så har jag inga men det kommer väl?)

Hej Charoliiine!
Hej på dig du.

Hur är det med dig idag?
Det är bara bra med mig, mätt och belåten efter en superb middag.

Jasså, är du bra på att laga mat?
Ja

Sedär, vad är du mer bra på?
Att skriva skrivstil baklänges, måla av Toulouse-Lautrecs kända målning "La femme de maison/Prostitution", bli brun. Det är precis det enda jag är bra på, varken mer eller mindre.

Du låter som en jävligt bra tjej!
Ja

Så vad har du gjort idag då?
Vaknat, duschat, ätit frukost, druckit kaffe, städat, diskat, promenerat, läst, fixat skolsaker, lagat middag, ätit den och nu blir jag intervjuad av dig och halvkollar på Fångarna på fortet (nostalgi).

Och morgondagen?
Då ska jag upp tidigt för min oerhört heta vaktmästare kommer på besök och ska fixa lite småskavanker i min lägenhet.

En het vaktmästare alltså, är han aktuell för något annat än vaktmästeri?
Nej

Okej. Men dina vänner då? Vart har du dem?
Jadu, de är på lite olika ställen. En lever ut sina ungdomsår på (i?) Ayia Napa, en annan hänger i Småland. Sen har jag de som är närmare också så de ska jag träffa under veckan. Vadå, trodde du jag inte hade några vänner för att jag inte träffade någon av dem idag?

Absolut inte, ta det lugnt.
Jag är lugn.

Jag tror vi avslutar detta nu. Tack för pratstunden.
Hej då.


Ny blogg

Hej hörrni!

Precis som jag skrev i det förra inlägget så vill jag välkomna alla till min nya blogg. Jag vet inte riktigt vem du är som läser detta då jag inte planerat att berätta för någon om min nya blogg. Det blir sånt spring då vet ni, alla ska kommentera hej vilt och blir sura om jag inte svarar på alla dessa kommentarer. Helst ska jag leta mig fram till deras egna bloggar och svara dem i deras egna kommentarsfält så ingen annan har någon aning om vad man snackar om.
Nej, det tror jag att jag klarar mig utan. Därför är jag nu lite nyfiken på hur just du hittade hit? Stalkar du mig eller vad?


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0