I väntan på mina svar från frågestunden

När vi ändå är inne på reklamspåret.

Tack vare SAS så går jag ständigt och nynnar på denna sången och jag fnittrar alltid när den kommer upp i tvrutan.



Är inte pappans min och försök till att sjunga med fantastiskt roligt? De har också varit väldigt nutidliga med namnen på barnen. Melissa, Hans-Melker och Zoe. Hihihii


Vad folk tydligen söker efter mest på google

Ramlade först över denna :


Jag ställer mig också dessa frågor varje dag.
"Kan man äta sånt?"
"Kan man förlåta otrohet?"
"Kan man frysa ost?"
osv...


Jag tänkte att om svenskar ställer sådana här frågor så måste jag se vad amerikanerna frågar Google och skrev in lite ord på måfå. Hittade dessa två, varav den sista är hillarious:


"Ser jag ut som jag säljer droger?"


Här behövs ingen förklaring


Reklam på hög nivå

Om det nu finns reklam på hög nivå så tycker jag Judith och Judith är ett gott exempel på detta. Har ni sett deras senaste?



Fredagskvällen..

...spenderades med Malin och Linda. Vi var hemma hos mig och lagade mat och drack vin. (Jag har för första gången smakat på alkoholfritt rödvin. Det smakade precis som svartvinbärssaft)


Maten är på spisen. Jag bad tjejerna göra tummen upp, som jag brukar göra.


Förrätt: Toast skagen


Varmrätten: Klyftpotatis med rödvinsmarinerad fläskfilé, fetaostkräm och grönsallad


Efterrätten: En chokladmousse som Linda hade fixat recept på och det var lätt den godaste jag någonsin ätit. Sjukt mäktig dock.


Halvkasst inlägg

Det var tre dagar och 16 timmar sedan jag uppdaterade charoliiine.blogg.se.


Precis som jag trodde så har jag fått en eftersläng med förkylning, denna gång är halsen i det utsatta läget. Jag tycker det är skönt att inte ha några föreläsningar idag, jag vill vara hemma och rå om min hals med iskalla drycker, läsa Lärarens värld i lugnan ro och ikvällninga kolla på Lite sällskap (som förövrigt är mitt favoritprogram).


Detta klipp från förra programmet tycker jag är helt fantastiskt! Uh va jag skratta när mannen klargör att han inte är Stellans pappa. Och att han dessutom inte verkar märka hur Filip och Fredrik ser ut, eller att det ens är dom! Han har bara fullt fokus på sin sockersjuka och dessutom blinda hund.


Igår spelade Carlstad Crusaders sm-final i amerikansk fotboll. Det var bra drag på läktaren och med hemmaplan som stöd så vann de. Jag har tagit ett par bilder från Mias blogg:


Glad guldmedaljör!


I pausen. Min korallfärjade bolero var mitt kassa försök i att ta på mig något rött. Jag tycker Johannas glasögon är fina. Mimmi hade likadana fast med röda bågar. På vägen till matchen mötte vi ett killgäng som konstaterade motsatsen. "Såg ni vad fula glasögon dom hade?"
Jag vet att alla med spänning väntar på svaren från frågestuden, det var bara det att det var så himla mycket frågor så det tar en stund men imorgon ska jag nog kunna publicera dem.



Från Lars till Färjestad

Jag kollar på debatten på TV4. Jag har ju redan röstat så det kan inte påverka mig så mycket men det är ändå intressant. Jag tycker om Lars Ohly. Han är en riktig mysfarbror. Jag skulle vilja ha Lars Ohly som farfar, vi skulle ha en fantastisk relation. Han skulle bjuda hem mig till honom varje gång han var hemma i Karlstad och inte far runt i Sverige på olika uppdrag. Nu i valtider skulle det inte varit så ofta men det hade jag varit förstående för. Han har ju ett väldigt viktigt jobb och just nu skulle han inte varit lättillgänglig. "Just nu, Caroline, är det lite mycket oå jobbfronten som du säkert förstår men på måndag kommer jag hem och då ska vi hänga du och jag." (Farfar använder gärna vad han kallar "ungdomsslang". Mest för att jag alltid fnissar när han gör det men det var även i "jobbsyfte" som han skulle kalla det) Farfar Lars skulle ta mig med ut på mycket skoj. Jag kan bland annat tänka mig att han skulle tagit med mig till Naturum, där skulle han köpt mig kylskåpsmagneter föreställande fiskar. Nästa dag skulle vi tagit en tur med Freja af Fryken och ätit räkor och pratat om allt och inget. Dock inte politik, det vill inte farfar Lars. Han tycker det är skönt att komma ur den bubblan ibland.
Sedan skulle det antagligen varit dags för honom att åka tillbaka till Stockholm. Han skulle sakna mig när han var borta men när han var hemma igen skulle vi hitta på nya äventyr ihop, jag och Farfar Lars. Jag skulle varit hans favoritbarnbarn.


Titta vad roli han är, Farfar Lars! Idag var jag på en fyra timmar lång föreläsning om Svensk Utbildningshistoria fram till 1960-talet. Jag anteckande tills jag hade kramp i handen, det gick undan. Min uppmärksamhet stördes dessutom emellanåt av tjejen (kvinnan? Hon kan ha varit allt mellan 19 och 30) framför mig. Hon varierade mellan att sucka riktigt högt, måla hjärtan med pilar igenom och stjärnor i sitt kollegieblock som hon sedan höll upp framför sig med sträckt arm för att liksom studera. Sedan lade hon till en stjärna och gjorde samma sak igen. Sedan nynnade hon lite emellanåt också. 
Efter det åkte jag till Jomabelles tillfälliga inackordering (till och med idag) ocg tog mig e köpp kaffe och e bet blåbärrskake. Sedan åkte vi hem till mig och skulle kolla på Harry Potter på datorn. Dock så dog datorn, då blev det lite stelt. Vad skulle vi nu prata om? Vad skulle vi göra? Jises. Det slutade med att hon åkte hem. Pju.
Nu är jag mest bara trött, tror jag ska ta med mig Rafael till sängen och umgås lite. Imorgon ska jag svara på alla, alla frågor.


Kan ju avsluta med att säga att Färjestad tog sin första seger av en möjliga idag. Hallelulja, elitserien är igång igen! Som jag har längtat...



Uh va vackört! Dissa flaggor var jag med och sydde. Ett himla jobb.



Nachti




En hemlighet


Eftersom ni är så frågvisa...

... så tänkte jag att vi kunde ta en liten frågestund! Det är ju så mycket kommentarer och frågor hela tiden så jag hinner inte med och svara på allt. Tänkte därför det kunde vara lika bra med en frågestund. Ni har till fredag kl. 12 på er.
Min första eximination är färdigskriven och inlämnad! Jag har längtat efter den här kvällen hela veckan. Jag visste att jag skulle klara av att lämna in i tid (även om jag hade mina förtvivlade ögonblick) så nu känns det verkligen såååå bra! Jag firar det med det kvarvarande bottenskrapet på min B&J.

Detta med pluggmusik

Jag lyssnar på Partylistan på Spotify undertiden jag skriver eximinationen. Från början kunde jag inte bestämma mig för om det gynnade eller missgynnade mitt skrivande men jag har nu kommit till att det nog är ungefär 50/50. Jag har nämligen fått för mig att jag ska skriva i takt med musiken. Alltså går det jävligt undan när jag lyssnar på Highway man eller We no speak americano. När däremot Lady Gagas Teeth kommer upp går det förbannat sakta.

Skulle denna uppsats bli godkänd på uni?

Jag läser och skriver, det är allt jag gör. Ikväll kommer jag ur den bubblan för ett tag. Då kan jag umgås med mina vänner igen.
På gymnasiet skrev jag en "uppsats" i samhällskunskapen, den handlade om 1900-talets viktigaste uppfinningar- Enligt mig. Jag fick VG på den. (min lärare hade uppengarligen humor) Tror ni den dagen jag får i uppgift att skriva om valfritt ämne inom samhällskunskap på Uni kan använda mig av samma uppsats? Skulle den få VG där också? Enjoy! (Mohaha, kolla källförteckningen!) Det är dessutom sjukt hur mycket jag hittade på i min egen fantasi i denna uppsats.

Introduktion

Det finns mycket saker som vi säger oss inte kunna leva utan i dagens samhälle. Saker som gjort det lättare, och framförallt bekvämare, för oss att leva. Hur skulle vi t.ex. klara oss utan mikrovågsugnen? Vad skulle alla kaffeberoende människor göra utan termosen på familjeutflykterna? Skulle vi klara oss utan varma, nyrostade bröd då och då på morgonen? Hur skulle vi klara av att föreviga våra minnen om vi inte hade videokameran? Och inte skulle vi, som är så upptagna med karriärer och kärleksliv, ha tid och hinna tvätta all tvätt för hand? Alla svar får du genom att läsa denna fantastiska fördjupningsuppgift som handlar om dom viktigaste uppfinningarna som gjorts under 1900-talet. Enligt mig.

Dammsugaren – Ja till bekvämligheten

Först under 1900-talet kom den fantastiska dammsugaren. Eller egentligen uppfanns den första 1868 men den var väldigt klumpig och svår att använda. 1901 gjorde man en uppdatering på den gamla och då funkade den mycket bättre. Den kom ut på markanden och blev väldigt populär, inte minst i USA. Dom tyckte väll det var skönt och slippa stå på knäna och sopa. Det var säkert många som hade mycket vatten i kroppen där och då är det ju extra jobbigt. År 1912 började dammsugarna serietillverkas och AB Lux, senare Electrolux, köpte patent på dom. Idag har vi ju kommit ännu längre i uppgraderingen. Vi har nu självgående dammsugare och gissa vart dom är mest populära då? Jo i USA såklart.

Termosen – Ja till kaffe på picknicken

Sedan var det dags för alla kaffeberoende att få sin dos av 1900-talets uppfinningar. 1904 uppfanns nämligen termosen i Storbritannien. Det är en behållare som har som uppgift att hålla dryck och mat (mattermos) varm. Det gör den tack vare de dubbla väggarna som har vakuum mellan sig. I början gjorde man termosen i glas men den var då mycket ömtålig och när överklassen skulle på picknick så skumpade det något så förfärligt när de red på hästarna så det var inte alls ovanligt att kärlen gick sönder, hästen fick varmt vatten på sig och skenade och godsherren föll av och bröt benet. Därför började det ledanden företaget i tillverkningen, Thermos, i början av 1980-talet göra termosen i stöttåligt material. Vanligast var rostfritt stål.

TvättmaskinenNej till fläckar

Tvättmaskinen, vilken underbar uppfinning! Den gör ju så vi slipper springa ner till ån och skrubba på en sån där räfflad bräda. Som Alma och Ida gör i Emil i Lönneberga när Emil och hans pappa är på aktion i Backholma. Tack USA för denna uppfinnig 1907.

Färgfotot – Ja till en värld i färg

Hur skulle det se ut om alla våra minnen vore svartvita? Skulle inte världen bli lite tråkig då? Om vi skulle kolla tillbaka på sommaren -89 när vi var på Öland och hängde i Visby. Man tar fram albumet och bläddrar fram. Där finns alla minnen. I svartvitt. Det vore ju inte detsamma, eller hur? Som tur var så tog färgfotograferingen sina stora framsteg i början av 1900-talet. Närmare bestämt 1907 i Frankrike. Det var ett ganska dåligt märke och fotot blev långt ifrån bra. Men mer kan man ju inte förvänta sig från fransmän. Så 1963 uppfann Kodak Instamatic så var det en stor succé. De rika slutade i stort sätt ta svartvita bilder. Man fick minnen som man ville komma ihåg dem och det blev plötsligt roligare att kolla tillbaka i fotoalbumen.

T-Forden – Ja till bilsemester

Tänk förr i tiden när man skulle åka på semester. Då fick man springa flera mil för att komma hemifrån en dag eller två. Och då var det till samma ställe man var till de senaste fem somrarna. Då kan ni förstå att Henry Ford blev en stor folkhjälte när han, 1908, uppfann T-Forden. Den gjorde så folk faktiskt kunde åka till andra landskap utan större problem. 1914 producerades den i löpande fart på just ett löpband. En ny Ford var klar var 24:e sekund! När den först kom ut kostade bilen 950 dollar men tio år senare hade den sjunkit till 250. Det var p.g.a. den snabba tillverkningen. Nu hade till och med underklassen råd med en bil efter några års sparande!

Glödtråden – Nej till att bli innebränd

Visst, det finns inget mysigare i ljusväg än tända stearinljus. Men när man inte ska ha det mysigt utan behöver det för bekvämlighets skull så tackar vi amerikanen Edison för vår fina uppfinning glödtråden, 1912. Det är den lilla tråden i glödlampan som lyser och, till viss del, ger ifrån sig värme. Tack vare glödtråden så minskade antalet husbränder betydligt under 1900-talet jämfört med 1800-talet. Så för mänsklighetens säkerhet var detta en mycket viktig uppfinning och jag är glad att jag slipper springa runt med ett stearinljus när jag ska leta upp vilken propp som gått i proppskåpet. Då tar man bara fram ficklampan.

Trafiksignalen – Nej till Fru Gårman

1914: När T-Forden blev en sådan succé så var det ju ett måste att man måste få ordning på trafiken. Man vill ju inte låta hur många olyckor som helst hända och de var rätt dåliga på o visa hänsyn och högerregeln på den tiden. Därför var våra röd-gul-gröna ljus viktiga. Som vanligt var det någon i USA som kom på det. Dom har ju rätt stor befolkning där så man kan ju faktiskt inte kräva mindre. Sedan var det ju där T-Forden såldes som mest så det var ju mest behövligt där.

Man uppfann ju på samma gång Herr Gårman. (Som feministerna nu vill göra till Fru Gårman men det tycker jag bara är larvigt för då tappas ju hela poängen med namnet). I alla fall så gjordes också signaler för fotgängare. Då slapp man inte bara krocka, man slapp också köra på en fattig jävel som gick istället för o åkte bil. (På den tiden såg man inte gående personer som hurtiga utan som fattiga för att ALLA skulle ha bil då). Detta blev alltså, precis som glödtråden, en uppfinnig för mänsklighetens säkerhet.

Den elektriska hörapparaten – Nej till ”va?”

Finns det något mer jobbigare än att upprepa samma sak om och om igen för 80+ tanter/farbröder? Ja det är klart det gör men det är ändå något som är lite halvjobbigt och störande. Det var nu dags för Storbritannien att stiga fram i uppfinningsljuset. En gubbe där blev så trött på mor sin som inte hörde något så han knåpade omsorgsfullt ihop en elektrisk hörapparat till henne. Från och med 1923 hörde hon till och med när det ringde på dörren och när kaffekokaren tjöt på spisen.

Televisionen – Nej till böcker

TV är ett system inom telekommunikation för att på avstånd skicka ljud och rörliga bilder till en mottagare. Redan på 1800-talet kom tysken Karl Fredinand Braun på idéer om tv:n men det första halvmekaniska analoga systemet demonstrerades första gången 1925 av John Logie Baird. Tänk vad bra han är den där Baird. Tack vare honom kan vi ju nu se nyheter från hela världen. Även om bilden var lika stort som ett frimärke då så är det ju hans första idé som vi har utvecklat. Vad skulle julafton vara utan Kalle Anka kl. 15? Och Tisdagskvällarna utan Desperate Housewives kl. 21? Nej, tack för den Johnnie-boy. Det behövde vi!

Brödrosten – Ja till att börja dagen med en varm macka

1926 uppfanns brödrosten i, såklart, USA. Med hjälp av den kan man rosta brödskivor vilket innebär att man stoppar bröd i brödrosten och då sätts glödande trådar på och värmer brödet tills det fått en fin gyllenbrun yta som är knaprig och god. Detta är ett fint sätt att variera frukosten på. Kanske inte en av de viktigaste uppfinningarna men det ger en fin guldkant i vardagen som vi alla kan vara i behov av ibland.

Rakapparaten – Nej till oönskad hårväxt

En rakapparat vet de flesta män (och förhoppningsvis kvinnor) vad det är. Den används för att klippa hårstrån. Detta är ju precis som brödrosten inte en livsviktig nödvändighet men det är ju bra för den personliga hygienen och man slipper ju gro igen. Vad skulle Christina ha gjort med pojkarna nere i serveringen om det inte fanns rakapparat till exempel? Det lämnar jag åt din egen fantasi Per. Tur att det är efter 1945.

Mikrovågsugnen – Nej till käppen

Mikrovågsugnen används till att ”micra” mat som man säger. Alltså värma. Förr i tiden så fick man koka soppa på lunchen på jobbet. Göra allt från scratch liksom. Tänk vad man fick kasta i sig maten då för att hinna tillbaka innan halvtimmen var slut. Annars blev det käppen och det ville man ju inte. Nu kan man göra riktig matlåda dagen innan och på två minuter är den varm och god. Tänk vilken bra uppfinning! Då slipper man ju alltid käppen och alltså är detta också ett framsteg för mänskligheten. Detta var 1945.

Videobandspelare – ja till barnfria timmar

Tänk dig att du har hur mycket som helst att göra hemma. Det ska städas, göras mat, tvättas (detta är alltså ut kvinnlig synvinkel) o.s.v. Samtidigt har du fem småbarn som springer runt benen på dig och vill inte sitta still. Då var det skönt när man 1956 kunde ta fram ett videoband med Pippi Långstrump och sätta ungarna framför tv:n och sen göra sina sysslor. Hur praktiskt som helst. Detta var i USA, inte förrän 1973 kom den till Sverige och det blev såklart en stor succé!

P-pillernej till oönskad graviditet

P-piller är ett så kallat preventivmedel. Det är ett piller som äts av kvinnor som gör att de inte blir med barn. De innehåller hormoner, vanligast östrogen och gestagen. Sedan finns också minipiller som bara innehåller gestagen och de har mindre biverkningar. Tänk vilken bra uppfinning! Om det inte skulle ha funnits p-piller så skulle alla få barn hela tiden och det skulle leda till att jorden skulle bli översvämmad av folk och det skulle inte finnas plats eller mat till alla. Alltså skulle medelåldern för dödhet blir lägre och lägre och tillslut skulle man bli max 30 år! För alla vet ju vad killarna slarvar med kondomerna. 1960 var ett bra år.

Analys och slutsatser

Då ska vi alltså dra en slutsats om de, enligt mig, viktigaste uppfinningarna som gjordes under 1900-talet. Man kan se att de flesta uppfinningarna gjordes för ren bekvämlighets skull men det klandrar jag dem inte för. Vi behövde ju inte något i överlevnadsväg direkt utan vi visste hur man gjorde eld och vi visste hur man kokade ris. Så jag tycker man gjorde rätt i att börja tänka på uppdateringar till gamla uppfinningar och nya som gjorde det lättare för oss under vardagen. Samhället blev bara stressigare och stressigare och tillslut kom till och med kvinnorna ut och fick börja jobba. Då blev det svårt att hinna med och göra alla hushållssysslor på gammeldags vis så det var bra gjort av gubbarna och tänka till lite och komma på hur man skulle slippa handtvätta alla kläder och att det kunde vara skönt att sätta barnen framför tv:n när man ville vara för sig själv en stund.

För att bryta lite mot det bekvämliga så gjordes också några nödvändiga upptäckter inom medicinen. T.ex. p-pillren och insulinet (som jag inte tog med). Det är ju också väldigt bra uppfunnet. Man kan alltså sammanfatta 1900-talets uppfinningar som ett till största delen bekvämlighetens år.

Källförteckning

* http://sv.wikipedia.org/wiki/1900-talet

 


Pluggtider

Min helg har varit odramatisk och tråkig. Jag har bara pluggat. Den där sjuka veckan var verkligen inte bra. Det enda bra med helgen är väl att jag i princip är frisk nu och att jag upptäckt det fina med Otrivin Menthol. Jag har alltid hatat mentholnässpray men det är tydligen det enda som funkar på mig nu. Det är nog det sista sorten, efter denna finns det ingen mer. (Först gick "vanlig" nässpray bra, sedan fick jag köra på nässpray med konserveringsmedel och nu är det alltså menthol)


Jomabelle efterlyser länkar i min vänstra spalt. Jag har ännu inte luskat ut hur man får dit sådana men ska kolla på det.
Jag saknar scrapbookingen. När jag flyttade åkte allt ned i en låda som nu står placerad i Tyrone. (IKEAs expedithylla) Sedan dess har jag haft fullt upp med jobb och skola så det har kommit åt sidan. Jag har inte ens en duglig pysselplats i min 45:a.








Det låter lite deppigt detta inlägg, det var inte meningen. Jag känner mig bara lite stressad över skolan, därför dags att återgå till den. Först vill jag bara tips om min kusin Linas blogg. Hon är en väldigt kreativ tjej med många bollar i luften. Det var från henne jag fick inspirationen till att börja pyssla och göra kort. Förutom det så gör hon även egna smycken och har till och med börjat sticka! Hon har också en fantastisk "serie" i bloggen om henne och hennes man Robbans bröllop som var i somras. Den handlar om hur de planerade allting och hur det gick. Utöver det, som en liten bigrej, så åker hon just nu Sverige runt med Alliansbussen. Just exakt nu står hon faktiskt på Stora Torget i Karlstad. Jag vet inte riktigt vad hon gör med dem men. Det mesta som stockholmare jobbar med tycker jag är luddigt. Sak samma. Besök hennes blogg HÄR.

En fem mintuer lång dröm

När jag fick min första digitalkamera 2006 (en silvrig tegelsten med fem megapixel) så fick jag för mig att jag ville bli fotograf. Jag gick därför runt och fotade lite "konstnärliga" bilder hemma som jag var mäkta stolt över. Fotografdrömmarna lade sig ganska snabbt men nu vill jag bara kolla om jag gjorde fel i detta. Tycker ni jag borde sattsat på en fotografkarriär? (Jag döpte till och med bilderna)


"Blad uppkommen ur fuktig jord"



"Chipshjärta - Brustet och dystert"




"Att vara en ensam jordgubbe"





"Tiden i närbild - Ett evighetsögonblick"


Ett litet inflik...

Uh va min blogg är rolig! Jag läser ibland och fnissar för mig själv, gör inte ni också det? Jag älskar min blogg, hade någon av mina läsare haft en såhär bra blogg så hade jag kanske läst den.  Hihii




http://charoliiine.blogg.se lär ju ligga längst upp i er favoritlista, eller hur?


Rafael

Jag har beställt en ny beklädnad till Rafael som jag tror jag nämnt tidigare. Ni lade säkert inte märke till det eftersom ingen kommenterade det. I alla fall så har han den på sig nu. Den ser ut såhär:

När Thelliboy idag fick se denna beklädnad så frågade han vad Rafael fått för turtlesutstyrsel? Jag hade inte tänkt på det innan men det ser faktiskt ut som turtles. Som grädden på moset så kom Thelliboy även på att det finns en turtle som faktiskt heter Raphael! Fantastiskt, vad är oddsen?! Raffe är dessutom den coolaste turtlesen. Han har två superhäftiga svärd som han slåss med. Han är så manlig min Raffe. Världens bästa man!

 


Raphael




Svar på kommentar

Som jag skrev när jag startade denna bloggen så tänker inte jag hålla på och gå in på era bloggar och svara i era kommentarsfält när någon ställt en fråga till mig i något inlägg. Jag svarar helt enkelt på dem i ett blogginlägg istället, jag är inte intresserad av era bloggar.
Så här kommer ett svar till Emma Junghage som hade en fråga för ett par inlägg sedan:
E: Hur går det med låten du övade på när vi var på loppisrunda?

Svar:
Kära Emma,
tack det går bra. Den utvecklas ibland, ibland inte.
Mvh Charoliiine 
Förklaring till övriga ej insatta:

Mitt mål här i livet (förutom det självklara som lycka, välmående osv) är att skriva en låt till melodifestivalen. Denna är under konstruktion och som jag svarade Emma så utvecklas den ibland, ibland inte. Jag kan ju givetvis inte avslöja någon text eller liknande, då kommer jag ju bli diskad, men jag kan avslöja ett par saker. Låten heter I´m fallin och den kommer antingen gå under någon av genrerna rockballad eller ska. Vilken genre skulle ni helst uppskatta? Vad tror ni svenska folket skulle uppskatta?
Här är en bild som porträtterar låten bra:




Shit vad nyfikna ni blev nu då. Jag planerar att min låt kommer vara med 2012. Håll till godo gott folk!


Kort och gott

Missfixin har fififinurlat lite över Kungarna av Tylösand och ställer sig frågan "Vem fan vill behöva se på när folk spyr, bajsar och allmänt grisar sig..?"

Svar: JAG, Hanna, JAG.  Jag kommer vara bänkat varje onsdag framöver.


Idag är det inte en speciell dag

Jag tror jag är på bättringsvägen. Jag tror. För man ska inte ropa Hej innan hela glaset är fyllt. Jag har gjort det förut förstår ni. Trott att jag varit redo för det sociala livet igen, vilket jag då kanske var ett par timmar. Sen var jag tvungen att åka hem och bädda ner mig i min dåvarande 80:a (numer 140:a) i några dagar extra. Så jag får fortsätta plugga hemma ett par dagar till tror jag.
Igår mådde jag inte alls bra, verkligen superdåligt. Detta fick Jomabelle åskåda då hon promt skulle komma hit och låna mina Harry Potter-filmer (där kan vi snacka rolig kurslitteratur) under kvällninga. Jag bad henne köpa med socker och hade som krav att vi skulle utbyta varorna genom brevinkastet då jag verkligen inte under några omständigheter kan vara socialt presentabel när jag är så sjuk. Hon sa att det var okej.
Jag sov inte något alls under natten till igår så under eftermiddagen var jag rejält trött och jag lyckades tillslut somna. Jag vaknade över att Jomabelle står och skriker "CAROLIIIINE, HALLÅ, CAROLIIINE" genom brevinkastet. Jag hasade mig upp och hämtade filmerna och började mata ut dom genom brevinkastet men då börjar hon plötdligt protestera? Nu vill hon att jag ska öppna dörren, fastän vi hade en överenskommelse? Jag däremot orkade inte protestera så jag öppnar dörren. Vidöppen va ho. Där står Jomabelle, lika hurtig och glad som vanligt, och tar emot mina filmer och stoppar en konsumkasse i handen på mig. "Jag köpte med ett par extra saker", säger ho och börjar skutta ner för trappan. Rätt vad det var så var hon borta och kvar stod jag, i mina mjukisar med stora hål, nedsölade t-shirt och håret åt alla håll (bokstavligt talat). Då öppnar min granne sin dörr och kommer ut, våra blickar möts i en millisekund, han vänder och stänger dörren igen. Denna granne har utav misstag sett mig naken för ett par helger sen. Stackare, han kommer nog flytta snart.
Det jag egentligen ville komma fram till var att Jomabelle var så otroligt söt och köpte med C-vitaminbrus och färskpressad apelsinjuice till mig. Det är nog tack vare henne som jag redan är på bättringsvägen. Här får du en fetinglänk Johanna, så din statistik ökar lite.     FETINGLÄNK




Andra tankar i punktform:

* Jag tycker Filip och Fredriks nya program Lite sällskap var fantastiskt underhållande igår och jag blir irriterad på folks statusuppdateringar som lyder "Guuuud vad pinsamt program, jag skäms för att vara värmlänning!". De har valt dessa fyra personer just för att de har en underhållande karaktär, det hade varit precis likadant i vilket jävla landskap de än hade varit i. SKRATTA istället, det gjorde jag. I min ensamhet.

* Sveriges andra vinst av två möjliga i EM-kvalet. Nu tror väl hela landet att vi kommer vinna EM-guld 2012. Det är ju det vi alltid gör, tror Sverige kommer vara bäst och vinna. Till och med i somras under VM trodde vi Sverige skulle vinna. Dumhövven, vi kommer inte ens gå vidare från gruppspelet också blir det skandal. Same old story.

* Jag söker en reskamrat till Färjestads bortamatch den 18/9 i Södertälje. Någon som vill med?

* Jag har beställt ett skal till Rafael som kom idag, detta ska hämtas imorgon.

* PJU! Det fanns inget på mig i polisens belastningsregister.

* Haft ett sjukt sug efter B&Js Phish phood idag.

* Imorgon börjar Kungarna av Tylösand. ÄNTLIGEN! Kanske ska köra på det och B&J då..

* Kom på mig själv med att sjunga förut när jag lagade mat. "Hacka, hacka liten lök..//..." Ungefär så gick den.

Nachti.

Ännu mer snufvig

Nu har jag gått från att vara i "på-väg-att-bli-sjuk-stadiet" till att vara sjuk. Ögon och näsa rinner, halsen är tjock och vill inte riktigt svälja och febern kommer och går. Gårdagen hjälpte nog inte till att hålla förkylningen borta. Först var det sittning på Nöjes, den var sådär. Lite dryg emellanåt. Sen dansade vi loss på dansgolven innan vi tog bussen till Campus och Last man standing. Vi skulle vara vakna till 06 för att få poäng men vid halv fem-snåret gav jag upp. Jag kände hur förkylningen bröt ut och som pricken över i:et så var vi säkert runt 80 pers som festade i ett studentkorridorskök. Alltså inte mycket plats, det gick faktiskt knappt att röra sig. Så jag svek Alice och åkte hem och sov istället. Här kommer lite bilder från första nollningsveckan (minus igår) :




Från första kvällen, utskottskväll


Andra kvällen, förfest


Andra kvällen. Rundvandring och tävlingar. "Ställ er i skostorleksordning utan att prata"


Dans dans dans, på tempel


"Få in så många som möjligt i en telefonkiosk"


Förfest i torsdags




Generalerna kom på besök...


...då väntade special treatment i form av lite massage





Enough, nu ska jag göra nudlar och bädda ner mig i soffan.


Femme de maison / Prostituted av Toulouse-Lautrec

Originalet:


Min tolkning från nionde klass (som gav mig VG i bild):


Jag är inte bra på många saker och teckna/måla är verkligen inte en av dem men här är det tamejfan inte många som hade lycket bättre! AWSOME!


Snufvig

Näsan rinner, halsen är tjock men ikväll ska jag på preppsittning på Nöjes. Där ska jag och alla andra LÄSK-studenter äta god mat och dricka god dryck. Temat är Vett och etikett, vilket betyder att man faktiskt får ha på sig vad än man känner sig fin i. Jag ska ha en klänning jag hade båda bröllopen jag var på i somras.
Det är också "Last man standing" ikväll, vilket betyder att det är en tävling mellan grupperna vilka som är vakna längst. Man får poäng för varje person som är uppe till 06. Gooo Alice!

Nu ska jag hoppa in i duschen (inte bokstavligen, det är ju bara ett uttryck) och sedan göra mig presentabel. Jag såg också att jag fått lite förfrågningar om att visa upp min tillfälliga nattlampa. Jag har ännu inte införskaffat någon sådan vilket är lite dumt när jag ligger i sängen på kvällen och ska läsa. Därför kom jag på den perfekta lösningen med min självhäftande spotlight. Jag satte den helt enkelt i pannan, och voilá!




Själva lampan syns inte men den sitter faktiskt där. Jag är sån tekniker!


Längst ner i detta inlägg finns en bild på mig och min köckling

Jag är så trött, så trött. Det har gått tre dagar av HT 2010 och jag är så trött. Jag valde att stanna på krogen på tok för länge igår och hade inte en tanke på att jag skulle upp kl. 06.00.
Gårdagen var fantastiskt rolig, stort lyft från måndagen.

Det hade sagts från början att vi skulle ses på torget kl. 18 för rundvandring i staden, tävlingar och aktiviteter. Jag stod i godan ro och lagade lite mat vid tre-tiden när jag fick sms om att det var förfest på Norrstrand kl fyra. Blev en himla rusch och kvällen var verkligen lyckad. Den avslutades på Tempel med alla andra nollor och det var dans för hela slanten som gällde.
Ikväll spelas det såpabandy men eftersom jag är här så är jag alltså inte där. Som jag skrev i inledninge, så trött. Plus att jag hade mycket, mycket saker att fixa med angående skolan.
Jag har nu fyllt min kalender med ett eget schema utöver alla föreläsningar, studiegruppsmöten och allt annat på Uni.

Jag kände att jag var värd en god middag ikväll (och även lunch imorgon+två dagar till) så jag gjorde ett storkok på min favorit-thaimat; Kyckling och wokgrönsaker med kokosmjölk och röd curry. För första gången använde jag min Jamie Oliver-stekpanna, den funkade superb.


Här står jag med mitt storkok. Uh va gött vettni!
Det är hos mig man ska hänga vid middagstid.


RSS 2.0